Stadsfotografie is het ontdekken van een stad en vooral als je de stad niet goed kent. Maar ook als je de stad wel goed kent kan je alsnog mooie nieuwe plekjes ontdekken. Want er zijn zoveel verschillende plekken om te fotograferen. Smalle straatjes, winkelstraten, pleinen of vanaf een dakterras om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Wat een foto goed maakt is in het moment fotograferen. Ga een keer vroeg op pad om een lege straat vast te leggen of wanneer het donker is om de stad met lichtjes te fotograferen. Op deze manier zorg je voor afwisseling en mensen die de foto zien kunnen zich beter in het moment inbeelden.

Als je een plek hebt wat je graag wilt fotograferen om wat voor reden dan ook zorg ervoor dat je let op de details. Huizen die je fotografeert dat die recht staan, het stadsverkeer niet storend is en dat mensen die voorbij lopen niet half in beeld komen te staan. hiermee voorkom je dat de aandacht niet afgeleid wordt op vreemde dingen in de foto. Neem de tijd en wacht tot dat er een goed moment is om de foto te maken.